PH za dječake i djevojčice – Ivano Belančić brončani !

U Zagrebu je 01.04.2023. godine održano Državno prvenstvo za dječake/djevojčice. Na prvenstvu je nastupilo 343 natjecatelja iz 60 klubova.

Judo klub Riejka nastupio sa 13 natjecatelja koji su nakon opsežnih priprema pokušali doći do medalje. Iako još mladi u natjecateljskom dijelu, prikazane su odlične borbe i svaka dobivena borba predstavljala je uspjeh.

Naš Ivano Belančić uspio je u kategoriji među 33 natjecatelja doći do brončanog odličja što je izuzetan uspjeh.

Blizu medalje je bio i Fran Dragojević koji je repasažom došao do borbe za treće mjesto u kojoj gubi od klupskog rivala Ivana Belančića te time završava na 5.mjestu.

Nadomak finala je bila i naša Nadia Ridžal koja gubi u polufinalnoj borbi te time dobiva priliku za brončanu medalju ali zbog ozljede ruke nije mogla dat maksimum te i ona završava na 5.mjestu.

Karlo Saršon došao je do četvrtfinala kao i Lukas Madunić gdje gubi borbu koja ga šalje u repasaž te nakon jedne pobijede slijedi još jedan poraz s kojim završava na 7.mjestu.

Ostali natjecatelji su ispali u eliminacijskim krugovima,te iako nisu uspjeli pokazat ono čime zaista raspolažu , svakako su bogatiji za još jedno veće iskustvo koje će im pomoći u daljnjim natjecanjima.