TRENERI

Upoznajte naše trenere

Slaviša Bradić

Trener 7. Dan

Dražen Nalis

Trener 6. Dan

Bore Štrbac

Trener 4. Dan

Aleksandro Obrovac

Trener 3. dan

Sandra Uršičić

Trener 3. Dan

Toma Jelušić

Trener 2. Dan

Mario Isakov

Trener 1. Dan

Trenerski posao je definitivno najodgovorniji za razvoj i kvalitetu svakog sporta pa tako i juda. Od učenja osnovnih elemenata pa sve do postizanja vrhunskih rezultata, nešto je što trenerov posao čini odgovornim. Eduard Hodžić prvo je ime koje je judo podučavalo u našem gradu.

 

Nakon Eduarda Hodžića koji je započeo sa judom u Rijeci, trenersku palicu preuzima Čedomil Mišković. Generacije judaša stvarane su pod njegovim vođenjem koji su kroz karijeru natjecatelja počeli osvajati brojna odličja na tadašnjim republičkim i državnim natjecanjima.

 

Svaki od trenera dao je svoj doprinos u izgradnji današnje slike i statusa juda u našem gradu. Pod vodstvom glavnog trenera Miroslava Juretića klub je postizao vrijedne rezultate dugi niz godina. Uz veliki broj državnih i međunarodnih rezulata klub je također uspješno nastupao u slovenskoj ligi.

Dražen Nalis trener je sa također dugim stažom koji u klubu djeluje i danas. Njegov posebni osjećaj za tehničku preciznost i poseban stil treniranja ostavio je veliki pečat na naše najbolje natjecatelje. Stručni rad je svakako jedan od ključnih razloga za postizanje kvalitete a on se najviše očituje kroz obrazovanje trenera.

 

Prvi treneri u klubu bili su polaznici trenerskih tečajeva na Badiji u suradnji sa tadašnjim Fakultetom za fizičku kulturu (danas Kineziološki fakultet). Kasnije se treneri počinju obrazovati kroz Olimpijsku akademiju, Kineziološki fakultet, IJF-akademiju, te najdalje do kuda je klub u stručnom radu dosegnuo je Cambridge.Svakako trenerski posao je takav da se stručnost neprekidno usavršava gdje je naš klub dao veliki naglasak. Tako su treneri JK”Rijeke”, redoviti sudionici seminara za trenere u organizaciji HJS-a, sportskih saveza, na međunarodnim seminarima pa sve do posjeta i treniranja na Kodokan judo institutu.

Od ostalih koji su radili određeni period kao treneri treba istaknuti:
Aleksandar Pirjavec, Raul Tramontana, Doris Hrast, Goran Hrast, Igor Koron, Gilberto Katunar, Herman Haller, Alan Šustić, Vladimir Gržanić, Matija Seki, Ivan Bušić, Frano Klobučar, Dario Barešić, Jimmie Edmonds.