SPORTSKI USPJESI

Najveći uspjesi

Judo klub “Rijeka” od svojih početaka redovito sa svojim članovima osvaja medalje na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Tako su u počecima rada kluba pod vodstvom trenera Čedomila Miškovića medalje na tadašnjim republičkim i državnim prvenstvima osvajali Krešimir Skitarelić, Aleksandar Pirjavec, Branimir Pavković, Mirko Juretić, Raul Tramontana. Pod paskom trenera Mirka Juretića i Dražena Nalisa od 80-tih godina nastavlja se tradicija rezultata koja je ipak limitirana manjom popularnosti judo sporta u našem gradu prvenstveno zbog uvjeta treninga. Ipak Vladimir Gržanić, Slaviša Bradić, Vjekoslav Volarić, Radoslav Božić, Taletović Adnan, Ivica Klasan, Petar Čučak, bila su generacija koja je nastavila sa rezultatima na državnim i međunarodnim prvenstvima. Dobivanjem boljih uvjeta za rad u Dvorani mladosti na Trsatu, klub počinje raditi sa većim brojem članova. Pod vodstvom trenera Mirka Juretića, Slaviše Bradića, Dražena Nalisa i Bore Štrbca, klub postaje prepoznatljiv na državnoj razini kroz sve brojnije medalje na nacionalnim prvenstvima. Generacija Danijela Waldvogela, Anje Štefan, Saše Pupovca, Jelene Dodić, Filipa Jelušića, Rene Kosira, Petra Čegara, Luke Lekića, Jakše Pavkovića, Aleksandra Obrovca, Hrvoje Brusića, Matije Sekija, Duje Žagara, Patra Verunice, Dorijana Šikića, Mirana Katinića, Ivana Gaćine, Tome Jelušića, Ivana Bušića, Gorana Bušića, Vedrana Kesića, Denija Kesića, Doris Mohorović. Bile su to nove generacije koje su medalje na državnim prvenstvima učinili pravilom kao i članovima državne reprezentacije. Slaviša Bradić započeo je prvi sa nastupima za reprezentaciju na ekipnom turniru “Kup Trsta”, a tradiciju nastupa nastavili su Pupovac Saša koji je osvojio i prvu medalju na tadašnjem juniorskom Europskom kupu u Austriji. Aleksandro Obrovac je kao reprezentativac nastupio za kadetsku reprezentaciju u Rotterdamu osvojivši plasman 7.mjesta. Jakša Pavković, nositelj najviše titula državnog prvaka u svim uzrasnim kategorijama, također je bio dugogodišnji reprezentativac. Doris Mohorović I Deni Kesić nastavili su tradiciju svojih prethodnika uz stepenicu više osvojivši nekoliko odličja na EJU kadetskim kupovima te postali prvi članovi našeg kluba koji su dobili podršku HOO-a kroz razvojne programe.Tomislav Došen, kao državni prvak te Duško Ratković, prvi judaš koji je u Rijeku iz Požege doselio zbog juda, svakako je ostavio jedan veliki pečat sa svojim brojnim uspjesima. Bio je višestruki prvak države i osvajač medalja u svim uzrasnim kategorijama od dječaka do seniora. Takva atmosfera dobrih rezultata prenijela se i na naredne generacije, Deni Uršičić. Lino Brkić, Luka Babić, Fran Adžić, Bojan Adžić, Josip Bukal, Grgur Jaković, Adam Mesaroš.


Najnovija generacija klupskih talenata i nadasve radnika koji su se dobivanjem nove judo dvorane na Kantridi uz kvalitetan stručni rad i uvjete, svakako su najuspješnija generacija do sada. Po broju medalja na državnim prvenstvima, međunarodnim natjecanjima, Europskim i Svjetskim prvenstvima, zasigurno je nešto što je vrijedno divljenja. Dino Šušnić, Adrian Grdinić, Luka Viljušić, Lara Šušnić, Borna Rošić, Marko Drozdek, Klara Mura, Ira Bradić, Ena Brkić, Katarina Miklić, Lucija Žunić, Katija Žunić, Lucija Grozdanić…, samo su neka od imena za koja se već puno čuje a koja će u sportskom smislu tek početi davati svoj maksimum.

Lucija i Katija Žunić brončane na Europskom kata prvenstvu

Svjetska prvenstva

 • Zoran Grba i Sandra Uršičić 5.mjesto u Ju no kati
 • Doris Mohorović 7.mjesto – kadetsko

Europska prvenstva

 • Grgur Jaković i Nadja Nekić 1.mjesto (Europske sveučilišne igre)
 • Luka Babić i Nadija Nekić 3.mjesto (Europske sveučilišne igre)
 • Zoran Grba i Sandra Uršičić 3.mjesto (Pordenone 2012)
 • Lucija Žunić i Katija Žunić 3.mjesto (Malta 2017)
 • Lucija Žunić i Katija Žunić 3.mjesto (Kopar2017)
 • Slaviša Bradić 2.mjesto (Poreč 2010)
 • Aleksandro Obrovac 7.mjesto (Rotterdam)

ZNAČAJNI MEĐUNARODNI REZULTATI

 • Saša Pupovac (3. mjesto -Europski Juniorski Kup)
 • Doris Mohorović ( 7. mjesto na Svjetskom kadetskom prvenstvu)
 • Aleksandro Obrovac (7. mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu)
 • Zoran Grba/Sandra Uršičić (3.mjesto na Europskom kata prvenstvu)
 • Lucija Žunić/Katija Žunić (3.mjesto na Europskom kata prvenstvu)
 • Slaviša Bradić (2. mjesto na Europskom veteranskom prvenstvu)

REZULTATI NA DRŽAVNIM PRVENSTVIMA

Rezultati na državnim prvenstvima

STUDENTSKA PRVENSTVA HRVATSKE

Studentska prvenstva Hrvatske

LIGAŠKA NATJECANJA
Judo kao ekipni sport manje je zastupljen na našim prostorima jer je percepcija juda kao sporta prvenstveno kao individualni sport. No ukoliko se vratimo u povijest onda možemo vidjeti da je vizija razvoja juda u svijetu od osnivača Jigoro Kana bila da se judo prvenstveno prakticira kao sistem fizičke edukacije a tek onda sporta. Kao i puno stvari do tada u Japanu i sport se težio razvijati prema zapadnom sistemu. Stoga je Kano imao viziju sportskog aspekta juda kao timskog sporta po uzoru na zapadne univerzitete koja su imala veliku popularnost. Razlog timskog sporta na sveučilištu bila je osim zdravog života i natjecanja, također i razvoj pripadnosti određenom univerzitetu. Tako je i u Japanu do danas jedno od najpopularnijih natjecanja univerzitetsko prvenstvo Japana na kojem nastupaju ekipe svih univerziteta.
Judo klub „Rijeka“ u svojoj je povijesti nastupala i u ekipnim, ligaškim natjecanjima. Tako je 1975. godine ekipa Rijeke po prvi puta izborila plasman u 1. saveznu ligu kako se tada nazivala.

Kvalifikacije za „Saveznu ligu“

Nakon toga s obzirom da Hrvatska do osamostaljenja nije imala svoju ligu, naš klub započeo je sa nastupima u Slovenskoj ligi. Bila je to liga sa 12 klubova i u kojoj je naš klub vrlo uspješno nastupao. Osvajao je nekoliko puta 3.mjesta.

Po osamostaljenju Hrvatske započinje formiranje 1. Hrvatske judo lige. Naš je klub nastupao nekoliko godina u toj ligi i postigao vrlo zapažene rezultate. Jednom je u ukupnom plasmanu osvojio 2. a jednom 3. mjesto.

S obzirom na valoriziranje juda prvenstveno kao individualnog sporta i rezultata morali smo odustati od ligaških natjecanja jer se financijski više nisu mogla pratiti brojna putovanja.

Osvajanje 3.mjesta u 1. Hrvatskoj judo ligi 2008. godine

EKIPNA I LIGAŠKA NATJECANJA (HRVATSKA)

 • Ekipno juniorsko prvenstvo Hrvatske, Rijeka, 06.12.1997. 2.mjesto
 • Kvalifikacije za 1.Hrvatsku judo ligu, Split, 04.12.2005. – 2.mjesto i plasman u 1.HJL
 • Prva Hrvatska judo liga, 2006 – 5.mjesto
 • Prva Hrvatska judo liga, 2007 – 7.mjesto
 • Prva Hrvatska judo liga, 2008 – 2.mjesto