Proglašeni prvi “Judo mediatori inkluzivnih vrijednosti” u sklopu projekta “Jita Kyoei”!

Članovi Judo kluba Rijeke sudjelovali su u periodu od 22.10. do 24.10. na finalnom, 3. projektnom sastanku Erasmus + sportskog projekta “Jita kyoei”. ??

Jita kyoei jedan je od principa juda i u prijevodu znači – sveopći prosperitet i blagostanje. ?

Cilj projekta bio je obučiti mlade sportaše/judaše kako iskoristiti judo vrijednosti i principe u životu, i kako pomoću njih poboljšati svoju zajednicu i ljude oko sebe.

Uz igru i rad, kroz teoriju i praksu, naši Borna Rošić, Luka Viljušić, Lara Šušnić i Katarina Miklić surađivali su sa mladim ljudima iz ostali partnerskih zemalja, zabavili se a i nešto novo naučili o sportu kojim se bave i preko 10 godina.

Jedan od zadataka projekta bio je da osmisle kako će u svojoj zajednici učiniti nešto da povežu članove te iste zajednice, a njihova ideja je nešto što nas jako veseli 🙂 Najavili su akciju čišćenja i uređivanja prostorija kluba u koje će uključiti sve zainteresirane članove (od najmlađih do najstarijih), kako bi se članovi koji se ponekad ni ne sretnu u klubu s obzirom da treniraju u različito vrijeme (pa čak i dane) povezali i ujedinili u zajedničkoj akciji. O datumu i vremenu održavanja akcije biti ćete naknadno obaviješteni!

Za kraj, mladim sportašima dodijeljeni su certifikati za “Judo mediatore inkluzivnih vrijednosti” te se nadamo da će naučena znanja primijeniti u daljnjem životu. ?Hvala koordinatorima Športno društvo GIB i partnerima Ginásio Clube Português i Polisportiva Villanova ASD na još jednoj ugodnoj suradnji, veselimo se budućim zajedničkim projektima ???

#erasmussport #erasmusplus